Helenaveen Online

Biljartvereniging

Deze biljartvereniging met als standplaats dorpscentrum "De Gouden Helm" en bestaat al reeds geruime tijd. Ieder jaar in maart hebben zij een invitatietoernooi voor ook niet-leden.

Carnavalsvereniging "De Peelpluimen"

Carnavalsvereniging "De Peelpluimen" organiseert elk jaar weer alle festiviteiten rond Carnaval in Helenaveen. Beroemd zijn de zittingsavonden, de miniklets en natuurlijk de optocht.
Website: www.peelpluimen.nl

Jongenskamp "HeJoKa"

Deze organisatie organiseert elk jaar het Helenaveens jongenskamp. Een week in de zomervakantie waar alle jongens van Helenaveen in de leeftijdsklasse van 7 t/m 17 jaar op kamp kunnen gaan. De laatste jaren gaan ruim 40(!) jongens mee. Het kamp is ontstaan in de tijd dat de scouting alleen een meisjesafdeling had. Het fungeerde als tegenhanger van het scoutingkamp.
Locatie: Jeugdgebouw "De Wiek", Soemeersingel 31, 5759 RB Helenaveen
Telefoon: 0493-539648
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Hejoka/888214871271949 

Motorclub "The Freewheelers"

Als echte motorfanaat in Helenaveen moet je lid te zijn van MC "The Freewheelers". Er worden regelmatig toertochten uitgezet en er is een uitwisseling met de motorclubs uit Neerkant en Liessel.
Website: http://www.mcthefreewheelers.nl

Muziekvereniging "Wilona"

Muziekvereniging Wilona is opgericht op 23 maart 1960. De heer M. van de Wildenberg uit Vlierden, toen onderwijzer in Helenaveen, gaf hiertoe de eerste aanzet door het geven van muzieklessen aan een aantal jongelui. In de naam Wilona zijn de namen van de eerste dirigent, beschermheer (dhr. C. Bos) en plaatsnaam bewaard gebleven. De vereniging bestaat uit een fanfarekorps van ca. 50 leden en nog een tiental jongens en meisjes in opleiding. De activiteiten bestaan vooral uit het opluisteren van Helenaveense activiteiten. Ook wordt er jaarlijks een lenteconcert verzorgd en wordt er deelgenomen aan een aantal uitwisselingsconcerten, zo ook aan het Peeltoernooi en de federatieve concoursen. (KNFM)
Website: www.wilona.net  

Rijvereniging "LR De Helenaruiters"

Rijvereniging voor zowel kinderen als volwassenen met paarden of pony's.
A. Bode, Lagebrugweg 10, 5759 PK Helenaveen
Telefoon: 0493-539542 

Scouting "Jeanne d'Arc" Helenaveen

De scouting vergt voor de meesten weinig verdere uitleg. Het doel is de jeugd elke week op een leuke manier bezig te houden. De scouts leren eveneens knopen leggen, hutten bouwen, etc. etc.
Locatie: Jeugdgebouw "De Wiek", Soemeersingel 31, 5759 RB Helenaveen
Telefoon: 0493-539648  

Tennisclub Helenaveen

Omschrijving: Tennissen is sinds de oprichting van de tennisclub van veel Helenaveners een (grote) hobby geworden. Alhoewel de club nog vrij jong is, heeft zij veel leden. Je kunt op woensdagavond gezellig gaan tossen, of je doet mee met een van de vele toernooien die de club organiseert, zoals de beroemde "Helenaveen Open".
Tennispark: Lagebrugweg 3a, Helenaveen
Telefoon: 0493-539807
Website: http://www.tchelenaveen.nl

Voetbalvereniging Helenaveen

Voetbalvereniging Helenaveen bestaat al sinds 1935, opgericht door de schoolmeester om de jeugd van de straat te houden. 
Deze aandacht voor de jeugd is er nog steeds. Er worden naast het competitie- en bekervoetbal ook veel activiteiten georganiseerd zoals het snerttoernooi, het familietoernooi, darten etc. SV Helenaveen zowel enkele seniorenteams als enkele jeugdteams. Hierbij wordt ook samengewerkt met RKSV Griendtsveen.
Sportpark "De Stikker": Lagebrugweg 3, Helenaveen
Telefoon: 0493-539560
website: http://www.svhelenaveen.nl/

R.K. Zangvereniging Helenaveen

De Zangvereniging bestaat uit 20 zangers/zangeressen die ongeveer 2 keer per maand de H. Mis opluistert, met zoveel mogelijk meerstemmige missen en liederen. Ook gewone Nederlandse en Brabantse liederen worden niet vergeten, en af en toe treedt het koor op buiten Helenaveen.

Actieve Peelse Vrouwen/ De Schakel

Actieve peelse vrouwen (voorheen KVO) is een must voor de vrouw in Helenaveen. Er worden regelmatig cursussen als boekbinden, bloemschikken etc. gegeven. Ook excursies naar allerlei bedrijven worden georganiseerd (Jan Linders, Discotheek Apollo, en nog meer). Er is ook een protestantse tegenhanger, "De Schakel" genoemd.

 't Peels Toneel  

Helenaveen heeft al decennia lang haar eigen toneelvereniging. Vroeger onder de naam "St. Ardaleo", en werden er stukken opgevoerd in het oude parochiehuis. In februari 1964 ging "St. Ardaleo" ter ziele. 23 jaar later namen enkele leden van destijds de draad weer op en richten ze in 1987 "Het Peels Toneel" op. Tot op de dag van vandaag is het een enthousiaste toneelgroep, wat ieder jaar een stuk opvoert in de Gouden Helm in Helenaveen. Sinds enkele jaren ook buiten Helenaveen, o.a. in het Cultuurcentrum in Deurne. Kijk voor meer info op www.peelstoneel.nl